Våra priser

På Hel & Fin Tand får du den bästa tandvården som är trygg, tillgänglig och hållbar över tid. På Hel & Fin Tand kan du  delbetala din tandvård från 300 kr per månad, helt räntefritt!

Tandvårdsstöd

Tandvårdsstödet är ett statligt bidrag till alla vuxna från och med det år man fyller 24 år. Till och med 23 år är tandvården kostnadsfri. Stödet delas in i det allmänna tandvårdsbidraget (ATB), högkostnadsskyddet och ett särskilt tandvårdsbidrag (STB).

Tandvårdsbidrag
Det allmänna tandvårdsbidraget är ett bidrag på 300 eller 600 kr per år (24-29 år = 600 kr, 30-64 år = 300 kr, 65 år-uppåt =600 kr). Du kan spara ditt ATB i max 2 år. Alla uppgifter om ditt ATB finns hos oss.

Högkostnadsskydd
Högkostnadsskyddet är en ersättning från Försäkringskassan som gäller tandvårdskostnader som överstiger 3000 kr. Upp till 15 000 kr ersätts 50 % av kostnaden och över 15 000 kr ersätts 85 % av kostnaden. Kostnaden räknas alltid utifrån referenspriset. Utbetalning sker direkt till kliniken.

Det särskilda tandvårdsbidraget kan erhållas om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som medför ett ökat behov av tandvård eller bedöms riskera din munhälsa. STB används till förebyggande tandvård, som undersökningar och tandhygienistbehandlingar. Det uppgår till 600 kr per halvår och ansöks om hos Försäkringskassan.

Återbuds- & avbokningsregler

Du kan boka om- eller avboka din tid senast 24 timmar innan besöket. Blir du sjuk samma dag som besöket önskar vi att du hör av dig så fort som möjligt för att vi ska kunna erbjuda din tid till någon annan. Sena återbud kan komma att debiteras.

Det är viktigt att du hör av dig till kliniken om du ändrar adress eller telefonnummer, så att vi har rätt kontaktuppgifter. 

Våra betalningsalternativ 

  • Kortbetalning
  • Faktura
  • Swish
  • Delbetalning

Faktura

På Hel & Fin Tand kan du välja att betala med faktura. Payzmart sköter vår fakturahantering.
Vid fakturaköp på kliniken kommer Payzmart att göra en lagstadgad kreditkoll på dig (som inte påverkar ditt kreditbetyg).
Läs mer.


Delbetala med en fast kostnad varje månad - helt utan ränta!

För oss är det viktigt att Du får möjlighet att välja en betalningsmöjlighet som passar just dig. Som patient på Hel & Fin Tand erbjuds du flera olika betalmöjligheter samt en förmånlig delbetalning i samarbete med Resurs Bank.

Vår förmånliga delbetalningsmöjlighet!
-
Räntefri delbetalning
- Delbetala från 300 kr per månad
- Betala in högre månadsbelopp (om du vill) för att korta ner din avbetalningstid.
- Slutbetala när du vill och om du vill! Kostnadsfritt såklart!
- Om du behöver flera behandlingar så samlas totalbeloppet på en och samma faktura och du forsätter delbetala som vanligt.

Vem kan delbetala?
Du som är 18 år, tillsvidareanställd, folkbokförd i Sverige och utan betalningsanmärkningar.

Hur hög är räntan?
Delbetalningen är helt räntefri!

Vad betalar jag som patient?
Uppläggn.avg 149 kr
Adm.avg per månad 49 kr
Välj mellan att betala 300 kr eller 600 kr varje månad tills hela behandlingen är betald.

Ansökan om delbetalning - snabbt och enkelt!

Prata med oss på Hel & Fin Tand att du är intresserad av delbetalning så hjälper vi dig med ansökan. Svaret på ansökan får du redan efter några sekunder. Du kan också ansöka om avbetalning genom att smsa TAND till telefonnummer 71 690.
Läs mer


Alltid på Hel & Fin Tand

- Tillgängligt
- Tryggt
- Hållbart över tidPrisvärd tandvård Linköping

Hur mycket kostar tandvården?

Det finns ett högkostnadsskydd inom tandvårdsstödet vilket innebär att du som patient bara behöver betala en del av tandvårdskostnaden själv. Resterande del av tandvårdskostnaden står försäkringskassan för. Högkostnadsskyddet börjar gälla när du fått tandvårdåtgärder utförda för vilka de sammanlagda referenspriserna överstiger 3000 kr under en behandlingsperiod (12 månader). 

Du vet väl om att du och dina tänder mår bra av regelbundna besök hos tandvården?