Våra behandlingar

På Hel & Fin Tand erbjuds 
- Allmäntandvård
- Osynlig tandställning (Invisalign)
- Estetisk tandvård
- Specialisttandvård i bettfysiologi

Allmäntandvård för barn och vuxna

Vi utför all slags allmäntandvård på både barn och vuxna; som regelbundna undersökningar, lagningar, rotbehandlingar, tandutdragningar eller ersättning av förlorade tänder (med kronor, broar, implantat eller proteser). Upp t o m 23 år är tandvården kostnadsfri. Efter varje ny undersökning får du en behandlingsplan och ett kostnadsförslag presenterat.

Vi använder oss enbart av kvalitetssäkrade Tandtekniska laboratorier som är registrerade och godkända av Läkemedelsverket. 

Akuttandvård

Lider du av tandvärk? Har oturen varit framme och du tappat en lagning, krona eller bro? Har du drabbats av akut käksmärta eller låsning i käken? Ramlat och slagit av en tand? Vi hjälper dig med dina akuta besvär, om möjligt samma dag. 


Förebyggande tandvård

Tandhygienistens huvudsakliga uppgift är att arbeta förebyggande och förbättra munhälsan hos personer i alla åldrar. Vid tandlossningssjukdom (parodontit) hjälper tandhygienisten till med att ta bort tandsten och göra rent runt tänderna, och därmed ge förutsättning för läkning. Du kan även besöka tandhygienisten om du behöver polering, puts eller behandling med Air-Flow, mot missfärgningar

Tandvårdsrädsla

Vi erbjuder dig behandling i en lugn och harmonisk miljö, med målet att din tandvårdsupplevelse ska bli positiv. Vår personal har erfarenhet av tandvårdsrädsla och innan besöket går vi igenom vad just du har för önskemål. 

Käksmärta och käkfunktionsstörning

Vi utför specialisttandvård inom Bettfysiologi, med eller utan remiss från tandläkare eller läkare. Bettfysiologiska besvär kan innebära käksmärta, käkledsknäppningar, gapsvårigheter, huvudvärk, tandpressning/gnissling mm. Vanliga behandlingar är fysiopterapi för käkar, bettskena, kortisoninjektion i käkleden, akupunktur mm

Snarkskenor/antiapnéskenor

Besväras du av snarkningar och/eller andningsuppehåll? Vi utför antiapnéskenor med- eller utan remiss från tandläkare eller läkare.

Estetisk tandvård

”Le genom livet” har olika betydelser, men för många innebär det att vara nöjd med själva leendet. Vi erbjuder tandblekning. Genom att använda plastmaterial (komposit) kan man ersätta t ex en förlorad flisa, eller byggas på tänderna för att täcka en glugg. Porslinskronor- eller fasader kan utföras på tänder som skadats eller när du vill förbättra tandens utseende. Det är viktigt att utreda hur dina tänder mår, innan start av estetisk behandling, vilket innebär att vi alltid börjar med en undersökning.

Vi använder oss enbart av kvalitetssäkrade Tandtekniska laboratorier som är registrerade och godkända av Läkemedelsverket. 

Estetiska injektioner

Vi erbjuder estetiska injektioner med boutlinumtoxin typ A (botox). Hel & Fin Tand är registrerade hos IVO och behandlande specialisttandläkare är certifierad hos Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige (REBS).

Ring 013-13 05 36 eller för en kostnadsfri konsultationstid hos vår specialisttandläkare. 

Tandblekning

Ett vitt leende förbättrar inte bara din självuppfattning och livskvalité, utan ett vitt leende får dig även att se yngre ut.
Tandblekning som utförs i samråd med tandläkare är en säker och effektiv behandling.

Man kan få besvär som är övergående inom några dagar:
- ilandande tandhalsar
- irriterat tandkött

Ditt bländade vita leende kan hålla i sig upp till 1 år beroende på hur mycket du utsätter dina tänder för t ex kaffe, rödvin eller om du är rökare.

Tandimplantat

En av de bästa behandlingarna för att ersätta en förlorad tand/tänder är just implantatbehandling. En titanskruv sätts fast i käkbenet och utgör en konstgjord rot. På titanskruven fästs sedan en tandkrona som är tillverkad av en tandtekniker.
 
Inför en implantatbehandling görs först en fullständig undersökning och en individuellt framtagen behandlingsplan som är bäst för Dig upprättas.
 
För att uppnå bästa resultat så utförs implantatkirurgin av en erfaren och rutinerad specialist i käkkirurgi. Implantatkirurgin utförs på Linköpings Käkkirurgiska Centrum.
 
 Läs mer om vår samarbetspartner här.    

Digitala avtryck

På Hel&Fin Tand använder vi oss av 3D-scanning för att ta avtryck på dina tänder (digitala avtryck) istället för konventionella avtryck. 

Digitala avtryck har en överlägsen precision jämfört med konventionella avtryck. Det innebär att din krona, bro eller bettskena blir ännu bättre med ett digitalt avtryck som grund. 

För dig som patient så är det mer behagligt att ta ett digitalt avtryck jämfört med ett konventionellt avtryck. Det går även snabbare. 

Ytterligare ett stort plus är att digitala avtryck har en minskad miljöpåverkan jämfört med vanliga avtryck. De digitala avtrycken skickas som en krypterad fil till det tandtekniska laboratoriet och behöver således inte förpackas och transporteras.  

Invisalign

Drömmer du om det perfekta leendet med raka vita tänder? Nu kan du få se hur ditt slutresultat kommer att se ut innan du ens har påbörjat behandlingen.

På Hel&Fin Tand använder vi oss av Invisalign.

Det innebär att du använder en serie av avtagbara plastskenor, som i stort sett är osynliga och som förflyttar dina tänder försiktigt.

Plastskenorna används under 1-2 veckor och förflyttar tänderna successivt till ett förutbestämt läge. Tandläkaren finns med under hela behandlings gång och följer dig med täta kontroller.

På en konsultation inför en behandling med Invisalign så kommer tandläkaren att Undersöka dina tänder och analysera ditt bett, 3D-scanna och fotografera dina tänder.

På konsultationen får du självklart se hur ditt nya leende kan bli efter en behandling med Invisalign. Du kommer även att få en kostnadsberäkning för din behandling med Invisalign

Se ditt nya drömleende på bara 60 sekunder!

8 viktiga skäl till varför du ska le: 

  • Du lever längre
  • Du blir mindre stressad
  • Du blir gladare och mer attraktiv
  • Du smittar andra med ditt leende och omgivningen blir gladare
  • Ditt immunförsvar förbättras
  • Ditt blodtryck kan sänkas
  • Du blir mer smärttålig
  • Du blir mer självsäker med ett leende på läpparna

Jag vill boka tid för en behandling