Lider du av tandläkarskräck? Hos oss har du ingen anledning att känna oro

Känner du oro och undviker därför att gå till tandläkaren? Då ska du veta att du är inte är ensam. Problemet när man hoppar över tandläkarbesök är att man kan drabbas av problem som karies och tandlossning. Vi har lång erfarenhet av att ta emot patienter som känner rädsla och utför undersökningen på ett sätt som får dig att känna dig trygg.

 
Tandläkarskräck eller odontofobi, är vanligt förekommande och vad det beror på är individuellt. Oavsett om det är tidigare negativa upplevelser, rädsla för smärta, känslan av maktlöshet eller bara själva miljön som ger upphov till oro är det viktigt att förstå vad som orsakar oron för att kunna göra någonting åt den. 
 
Första steget är att berätta om din rädsla när du kontaktar oss så vi kan hjälpa dig att hantera den. Vi har både utbildning och erfarenhet av tandvårdsrädda patienter och har hjälpt många att känna trygghet på vår klinik. 
 
Inför besöket kan du testa några avslappningstekniker som kan hjälpa till att minska ångesten:

  • Fokusera på andningen och ta långa och djupa andetag för att lugna nervsystemet.
  • Spänn och slappna av i olika muskelgrupper för att minska den fysiska spänningen.

Visualisera att du ska till en lugn och trygg plats för att avleda tankarna från rädslan.
 
Så säger en av våra patienter:

"Efter decennier av tandläkarskräck har jag äntligen funnit en klinik som hjälpt mig att hantera min rädsla. Mycket proffsigt bemötande och smärtfria behandlingar."

Mikael Wrang
Recension Google

 

Modern teknik och har minskat både smärta och tidsåtgång

 
På Hel & Fin Tand använder vi oss av den senaste tekniken, såsom laserbehandlingar och digital röntgen vilket har gjort undersökningar och behandlingar både mer tidseffektiva och mindre obehagliga. Om du känner oro inför din behandling får du gärna kontakta oss så går vi igenom proceduren med dig innan för att du ska känna dig lugn när det väl är dags. 
 

Du är inte ensam om rädslan att gå till tandläkaren

 
Enligt Karolinska Institutet känner så många som var femte svensk oro inför att gå till tandläkaren. Fem procent har sådan kraftig ångest att de undviker tandläkarbesök.
 
Är du en av dem som har undvikit att undersöka dina tänder på grund av oro? Låt inte rädslan hindra dig från att bibehålla en god munhälsa. Välkommen att boka en tid eller titta förbi så berättar vi mer om hur vi hjälper patienter med tandläkarskräck!

Ont i käken efter tandställning?