Vita och bruna missfärgningar på tänderna

Störande missfärgningar på tänderna

Det är inte helt ovanligt med vit- eller brunaktiga missfärgningar på tänderna. Många har av sin tandläkare fått höra att det inte går att göra något åt det - tyvärr!

Det finns lite olika orsaker till dessa missfärgningar, det kan vara fluoros (orsakat av en för hög fluorhalt i dricksvattnet som du drack som barn), att du slagit i dina tänder eller att du haft tandställning som barn/ungdom och slarvade med munhygienen.

På Hel & Fin Tand kan du göra en ICON-behandling som kan ta bort dessa missfärgningar vid ett tillfälle. 

Hur går en ICON-behandling till?

ICON är en behandlingsmetod som innebär att mikroinfiltration används. Det betyder att missfärgningarna på tänderna förbehandlas med en syra. Det medför att tandens porer öppnar upp sig. Då porerna är öppna appliceras en flytande plast på tanden som tar sig in i tanden. Därefter ljushärdas den flytande plasten och den tidigare störande missfärgningen är nu ett minne blott. 

ICON-behandling är en smärtfri och vävnadsbevarande metod för att bli av med störande missfärgningar på tänderna. Behandlingsresultatet är estetiskt varaktigt och hållbart över tid. 

[Zotti et al 2020; Saccucci et al 2022]

missfärgningar på tänderna

Vill du bli av med dina missfärgningar?

Jag vill boka tid för en konsultation

Vi kommer att kontakta dig för att erbjuda en tid för konsultation. Tandläkaren kommer att ge dig information om behandlingen, prisförslag och behandlingsupplägg.

Käkgymnastik